Kijk Kunst van Jane Leeuwenburgh

Kijk Kunst van Jane Leeuwenburgh. Jane Leeuwenburgh, afkomstig uit de Hoeksche Waard, behoort tot de eerste generatie moderne kunstenaars.

Van bescheiden kunstenares ‘uit de polder’ ontwikkelde zij zich tot beeldend kunstenaar van nationaal niveau. Jane Leeuwenburgh wordt 80 jaar: tijd om een overzichtstentoonstelling aan haar werk te wijden in Museum Hoeksche Waard.

Vorm en verhouding

Jane is gespecialiseerd in beeldhouwen en ruimtelijke vormgeving, waarbij ze zich bedient van zeer uiteenlopende technieken en materialen, die zij tot in de perfectie toepast. Met een feilloos oog voor vorm en verhouding heeft Jane zowel in keramiek, brons en marmer, als in hout, staal, en kunststof een oneindige variatie aan vormen gecreëerd. Zij is altijd opzoek naar de essentie en beheerst de kunst van het weglaten. Foto: Wim van der Kaaden.
Kom kijken hoe Jane Leeuwenburgh met vernuftig bedachte composities, gevarieerde ritmische structuren, technische veelzijdigheid en onverwacht materiaalgebruik steeds opnieuw verrassing en spanning in haar werk weet te leggen.
Zomerexpositie
Deze zomer zal Museum Hoeksche Waard gedeeltelijk ingericht zijn als modern kunstmuseum. Een overzicht van het gehele oeuvre van Jane Leeuwenburgh wordt getoond met ongeveer 40 werken, aangevuld met persoonlijke documenten, foto’s en filmfragmenten.

In het museum helpt een Kijkwijzer jong en oud te leren zien wat Jane’s werk zo bijzonder maakt.

Het museum organiseert op gezette tijden speciale open rondleidingen met een gids door de expositie; alsook op de fiets door de Hoeksche Waard langs haar kunstwerken in het landschap en openbare gebouwen.
Zoals gebruikelijk kunnen voor groepen en schoolklassen aparte rondleidingen met uitleg worden afgesproken.

Jane Leeuwenburgh (Heinenoord 1936) groeide op in een warm gezin in de Hoeksche Waard in een tijd van economische crisis, oorlog en wederopbouw, waarin beeldende kunst doorgaans geen aandacht kreeg. Zij gaf jarenlang les in tekenen en handvaardigheid, onder meer aan de R.S.G. (nu Hoeksch Lyceum) in Oud-Beijerland. Aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam specialiseerde zij zich in het beeldhouwen en ruimtelijk vormgeven. Opmerkelijk is dat zij zich geheel op eigen kracht – vaak tegen de destijds gangbare verwachtingen in – wist te ontwikkelen tot een modern beeldend kunstenaar van nationaal niveau. Een kunstenaar die de Hoeksche Waard ontsteeg en tegelijk trouw bleef aan haar Hoeksche Waardse wortels. Daardoor heeft zij een impuls gegeven aan het naoorlogse culturele leven en het kunstbesef in de streek.
Jane tegen koningin Beatrix, die haar werk bewonderde: ‘Majesteit, wij zijn toch eigenlijk collega’s!’

Jane Leeuwenburgh is 80 jaar.

Kijk… Kunst van Jane Leeuwenburgh !

Overzichtsexpositie kunstwerken van Jane Leeuwenburgh
13 mei 2016 t/m 25 september 2016 locatie Oost-Leeuwenstein.

HW Media | Bedrijfsfilms Hoeksche Waard

Gaat uw boodschap ten onder in de overspoelende Massa Media?
Onderscheidt u van de rest en wordt zichtbaar in de Hoeksche Waard, met bedrijfsfilms van HW Media.
Voor elk budget een doeltreffende film.

Films voor uw websites en social media.
Commercials en advertenties
Korte promo’s en pitches van uw bedrijf, product of dienst.
Bedrijfsupdate of Promotiefilms van een afdeling of gebeurtenis.
Interviews en Klantreferenties
Reportages van Evenementen / Evenementenregistratie.
Complete Bedrijfsfilms over uw organisatie

————————————————
HW Media is het bedrijf in de Hoeksche Waard dat gespecialiseerd is in filmproducties en videoproducties zoals bedrijfsfilms, promotiefilms, evenementen registratie, pitchvideo en internet reclame commercials. Een team van professionele creatievelingen in digitale film en media. Visuele Marketeers. U heeft een doel…wij voorzien u in het middel; voor ieder budget een doeltreffende bedrijfsfilm.
Wilt u zichtbaar zijn in de massa en u onderscheiden van de bulk. Wij vertalen uw bedrijfsfilosofie en usp’s naar een pakkende promotiefilm of videopitch en presenteren uw organisatie op een pakkende en aantrekkelijke manier met video. Film die doel treft
HW Media – Film en Media Producties Hoeksche Waard

Kijk voor meer informatie op:
————————————————
Website: www.HWmedia.tv
Facebook: https://www.facebook.com/HWmedia.tv
YouTube: http://www.youtube.com/c/HW1TVonline
Instagram: https://www.instagram.com/hw1.tv/
Twitter: https://twitter.com/HWmediaTV